SPORTHULPMIDDELEN

Ben je op zoek naar een sporthulpmiddel? Bekijk dan hier wat de mogelijkheden zijn.

Sporthulpmiddelen uitleen Uniek Sporten
Iedereen Kan Sporten zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Deze service is bedoeld voor (jong)volwassenen die, om te kunnen sporten, zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel. Dit is een gratis service.

 Hoe werkt het?
-          Surf naar: https://www.unieksporten.nl/uitleen
-          Selecteer je gemeente (deze service is in heel Limburg beschikbaar)
-          Kies het juiste hulpmiddel en maak een afspraak met een adviseur om deze te passen en af te stellen. Je kunt kiezen uit een (sport) rolstoel, handbike of loophulpmiddel
-          Het sportmiddel wordt thuis of bij de vereniging geleverd en mag je maximaal 6 maanden gratis lenen.
-          Je krijgt gratis advies over het hulpmiddel en het gebruik ervan. Tijdens de uitleenperiode zit er ook technische service en onderhoud bij.
-          Na de uitleenperiode kan een Wmo-aanvraag doelmatig worden ingediend omdat je door Uniek Sporten Uitleen al weet welk middel je nodig hebt.
-          Heb je een aanvraag gedaan bij het WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV voor een sporthulpmiddel en je krijgt geen vergoeding voor de aanschaf?  Dan wordt 85% gefinancierd van het bedrag dat je dan nog nodig hebt. Meer informatie? Surf naar https://www.unieksporten.nl/hulpmiddelen/aanvragen

Stichting Beweeg Je Vrij
Deze stichting uit Maasbree verhuurt een fietsrolstoel, renrolstoel en duofiets. Kijk voor meer informatie op: Home - Stichting Beweeg je Vrij.

Tennisopleiding Joop Broens
Hier is het mogelijk om een tennisrolstoel te huren voor maximaal 3 maanden: Verhuur sportrolstoelen (tennisjoopbroens.com).