27 maart 2019

Latasteschool oefent met bootcamp voor Limburg Light Run

Op vrijdag 12 april staat de Limburg Light Run weer op het programma! Ook de Latasteschool uit Horn behoort dit jaar tot de deelnemers en heeft zich afgelopen donderdag optimaal voorbereid.  

Sportinstituut Hofman organiseerde een bootcamp voor een grote groep leerlingen die gaat deelnemen aan de Light Run. Hierbij werd hun conditie, doorzettingsvermogen en sportiviteit op de proef gesteld met verschillende leuke activiteiten. ‘Om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de Light Run organiseren we een aantal sportieve activiteiten van te voren’ aldus Nicole Idema, vakleerkracht van de Latasteschool.

Als warming up werd er buiten in het zonnetje een Shuttle Run test gedaan om de conditie van de kinderen te trainen. Hierna ging de groep naar binnen om een intensief parcour af te leggen met verschillende oefeningen. Hierbij gingen de kinderen 30 seconden lang een oefening uitvoeren met opzwepende muziek op de achtergrond. Wanneer de muziek stopte werd er door gewisseld. Zo heeft iedereen flink kunnen zweten bij elke oefening. Het enthousiasme  spatte er vanaf en alle kinderen deden hun uiterste best.

 Na het parcour kregen de sporters nog geen rust. Ze gingen een intensieve estafette race houden waarbij de wachtende kinderen push-ups moesten doen. De vermoeidheid sloeg toe en als afsluiting werden er nog twee leuke spelletjes gedaan waarbij de winnaar een bidon kreeg.

Het was een leuke en sportieve middag met kinderen die veel plezier hadden. Een ding is zeker: de Latasteschool is goed voorbereid op de Light Run!