31 januari 2020

In the Spotlight (8)

In deze editie van de rubriek ‘In The Spotlight!’ hebben we Monique Bouten een aantal vragen gesteld. Monique is 30 jaar en sport drie keer per week. Ze zwemt wekelijks bij Bijzonder in Beweging en tafeltennist twee keer per week bij TTV Megacles.

 

Hoe lang sport je al?
Ik zwem al 6 jaar en tafeltennis nu 3 jaar.

Wat betekent sporten voor jou?
Ik heb tijdens het sporten het gevoel  dat ik even mijn hoofd leeg kan maken en ondertussen is het goed dat ik in beweging ben, want beweging is altijd goed voor je lichaam. En natuurlijk mijn sociale contacten. Vrienden zijn heel belangrijk ook tijdens het sporten.

Wat wil je nog bereiken als sporter?
Dat ik met tafeltennis van de 5e klasse naar 4e klasse ga. Het zal niet vanzelf gaan, maar als ik goed blijf trainen dan komt het vanzelf wel. En je wint al als je mee doet en dat je veel plezier maakt tijdens het sporten, dat is het belangrijkste.

Wat is jouw mooiste sportmoment tot nu toe?
De Special Olympics in 2016.  Dat is het tofste waar ik ooit aan meegedaan heb.

Wie is jouw voorbeeld als sporter?
Bibian Mentel want zij heeft zo’n doorzettingsvermogen ondanks haar beperking en tegenslagen. Ik heb heel bewondering voor haar. En zwemster Inge de Bruijn vanwege al haar prestaties.

Aan wie heb je veel te danken en waarom?
Aan mijn trainers van tafeltennis Jolanda, Richard en Nick want dankzij hen word ik steeds beter. Ik doe het helemaal zelf maar dankzij hun tips kom ik steeds een stukje verder met wat ik wil bereiken. En bij het zwemmen Ethel en Nienke, want als zij er niet waren geweest konden we niet naar de Special Olympics. Ze zijn allebei toppers. En Marjo en Henny die zijn ook mee geweest naar de Special Olympics.

Heb je een tip voor andere mensen die graag willen sporten?
Ga sporten want het is zo belangrijk, maar ook zo leuk. Je leert zoveel leuke en lieve mensen kennen en niet twijfelen maar doen.