7 januari 2020

In the Spotlight (7)

Dit keer staat Tennisopleiding Joop Broens in the Spotlight! Joop biedt op maandag tot en met zaterdag rolstoeltennis aan in o.a. Sportcentrum Swalmen (Roermond).

Welke sport bied je aan?
Rolstoeltennis. 

Hoeveel mensen met een beperking sporten wekelijks bij jou?
Op dit moment heb ik 27 rollers, jong en oud. Daarnaast train ik nog verschillende internationale spelers. 

Wat geeft jou de meeste voldoening?
Rollers door middel van sport zelfbewuster en sterker te laten worden.

Wat vind je het leukste om te organiseren?
De trainingen. Hierbij zie je hoe de rollers vooruit gaan zowel mentaal als fysiek en daarvan ook profiteren in het dagelijks leven.

Wat maakt jou uniek als organisatie?
Dat wij specifiek en alleen maar rolstoeltennis geven en daarbij jarenlange ervaring hebben opgebouwd met verschillende beperkingen en mogelijkheden het tennisspelletje te leren. Ook in het geven van advies over tennis rolstoelen en wat bij de persoon het best past. Omdat we zoveel rollers hebben is het nu mogelijk om de trainingsgroepen van dicht bij elkaar liggende niveaus te maken zodat iedereen op zijn of haar niveau ook kan trainen. 

Werk je samen met organisaties?
Ja met o.a. de KNLTB, Sportcentrum Swalmen, Invacare tennisrolstoelen, HEAD.

Wat is je mooiste ervaring met deze doelgroep?
Dat iedereen het maximale uit zichzelf weet te halen en dat ze krachten in zich ontdekken die ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden. En dat er nu een Limburgse speler uit mijn school is, die in Tokio gaat deelnemen aan de Paralympische Spelen 2020.

Wil je verder nog iets zeggen?
Iedereen is welkom om een keer kennis te maken met deze mooie sport. Voor meer informatie kunt u contact opnemen op het volgende email adres: joopbroens@hotmail.com.