9 september 2019

In the Spotlight (4)

In deze vierde editie zetten we Corefit Actiever Gezond in the spotlight. Deze organisatie is gevestigd in de gemeente Roerdalen.

Welke sporten bieden jullie aan?
Voor de doelgroep bieden we Happy Fitness, Happy Moves en Bewegen op Muziek aan. De fitnessgroep is een groep waar bij mensen hun eigen doelen en programma doorlopen binnen een vaste groep. Bewegen op muziek en Happy Moves zijn beide groepen waarbij er op een leuke manier wordt bewogen en gedanst.

Hoe vaak wordt er les gegeven?
Alle groepen één keer per week. 

Wie zijn allemaal bij jullie welkom?
Bij ons is iedereen welkom. Ongeacht de beperking kan er bij ons bewogen worden. Iedereen met z’n eigen doel en op z’n eigen niveau.

Wat geeft jullie de meeste voldoening als organisatie?
De meeste voldoening halen we uit het feit dat wij van mening zijn dat iedereen kan sporten/bewegen en we dit ook bewijzen. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of beperking laten wij deelnemers met veel plezier en inzet bewegen.

Wat vinden jullie het leukste om te organiseren?
Zowel de Happy Fitness, Happy Moves als het Bewegen op muziek zijn erg leuk om te organiseren. Het is vooral leuk om te zien hoeveel plezier de deelnemers ervaren.

Werken jullie samen met organisaties?
Wij werken samen met Iedereen Kan Sporten. Een erg mooi initiatief dat zich, naast vele andere dingen, inzet om het aanbod voor deze doelgroep in kaart te brengen. Zoals de naam het al zegt: “Iedereen Kan Sporten”. Hier staan wij volledig achter!

Wat is jullie mooiste ervaring met deze doelgroep?
De mooiste ervaring is eigenlijk wel in algemeenheid dat alle deelnemers zo gemotiveerd deelnemen aan de activiteiten en hier aan het einde van de les oprecht voldaan op terugkijken. De puurheid van de doelgroep is een genot om mee te werken!

Willen jullie nog iets zeggen?
Wij hopen dat we in de toekomst bij kunnen dragen aan een groter aanbod van sport en beweging voor de doelgroep. Mochten er leuke ideeën zijn, neem dan graag eens contact met ons op om te kijken of en hoe we uitvoering kunnen geven aan dit idee.