14 oktober 2021

In the Spotlight (19)

Dit keer hebben we Gijs den Bekker een aantal vragen gesteld. Deze sprtieveling wordt deze maand 16 jaar en woont in Heibloem. 

Welke sporten beoefen je?
Ik rij graag paard (op Toulik) en daarnaast fitness ik met Chris (mijn begeleider). Ook voetbal ik bij het G-jeugd team van Heythuysen en dit jaar mag ik voor de tweede keer meedoen in de selectie van VVV Venlo van de Bijzondere Eredivisie

Hoe vaak sport je per week?
Ongeveer 3 uur per week.

Bij welke verenigingen sport je?
Ik rij paard bij de Boebadoe farm in Beringe, ik voetbal bij SV heythuysen in het G-team en bij VVV Venlo in de Bijzondere Eredivisie.

Hoe lang sport je al?
Ik voetbal al vanaf mijn 5e ongeveer, toen voetbalde ik nog gewoon in Heibloem. Paardrijden doe ik nu ongeveeer 7 jaar.

Wat vind je het leukste aan deze sporten?
Bij voetballen vind ik het samen spelen met de andere jongens en meisjes. Paardrijden vind ik fijn omdat ik Toulik zo lief vind en het voelt fijn om te galopperen.

Wat wil je nog bereiken als sporter?
Ik zou graag wedstrijden rijden met mijn paard. Op 6 november ga ik een wedstrijd rijden op de Boebadoefarm, dit heeft Floor zelf voor me geregeld.

Wat is jouw mooiste sportmoment?
Het openingstoernooi in Amsterdam van de Bijzondere Eredivisie. Dit was heel tof om mee te maken. We hebben zelfs tegen AJAX gespeeld. Met z’n allen in de bus ernaar toe, was heel gezellig.

Heb je een idool en zo ja, wie?
Voor paardrijden is mijn idool, Britt Dekker, die zou ik wel eens willen ontmoeten. Van voetbal Ronaldo

Aan welke persoon/trainer/vereniging heb je veel te danken en waarom?
Bij het voetbal heb ik veel te danken aan de trainers van Heibloem, hierdoor kon ik in mijn eigen dorp meedoen met mn vriendjes van school. Ook heb ik veel te danken aan Floor, mijn begeleidster van het paardrijden, zij zorgt ervoor dat ik goed kan paardrijden en leert me ook goed om te gaan met paarden en ervoor zorgen.

Zijn er dingen waar je tegen aan loopt m.b.t. het sporten?
Bij voetbal in Heibloem liep ik er tegenaan dat ik niet mee kon, iedereen rende me voorbij en toen ging ik niets meer doen. Nu zit ik bij het G-team in Heythuysen en kan ik echt meespelen omdat ik daar met andere jongens en meisjes speel, die ook een beperking hebben.

Heb je een tip voor andere mensen die graag willen gaan sporten?
Van sporten word je fit en dat is gezond, maar ook vooral heel leuk om zo met andere jongens en meisjes contact te hebben. Dus vooral doen!!

Wil je verder nog iets zeggen?
Ik vind het leuk om te sporten en ook leuk dat ik iets mocht vertellen.