11 december 2018

Geslaagde netwerkbijeenkomst IKS Midden-Limburg

‘Interessante nieuwe contacten, ‘bekende gezichten’, geanimeerde gesprekken, ‘nieuwe inzichten zoals ‘de rol van ouders die je echt nodig hebt in stimulering (los van de doelgroep)’ en ‘ook commerciële sport- en beweegaanbieders kunnen partijen zijn in het geheel van sportaanbod’, ‘eens kijken wat ik (sportaanbieder) hierin volgend jaar kan betekenen’, ‘inspirerende en leerzame workshops’ en ‘een mooi initiatief om alle betrokkenen rondom aangepast sporten bij elkaar te brengen’.

Dit zijn slechts enkele reacties van de deelnemers aan de jaarlijkse netwerkbijeenkomst Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg eind november bij Kennis- en Expertise Centrum de Donderberg. Deelnemers variërend van zorg- en welzijnsorganisaties tot onderwijs, van gemeenten tot sportaanbieders en sporters en bewegers zelf. En die kwamen niet uit Midden-Limburg. Ook vanuit Noord- en Zuid-Limburg en zelfs België wisten mensen de weg te vinden naar de netwerkbijeenkomst IKS Midden-Limburg.

Met dank ook aan KEC de Donderberg en Mutsaersstichting

Deze keer waren we te gast bij Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg. Een locatie die diverse bezoekers ook verraste met de gymlocatie waarover zij beschikken.  Jongeren vanuit de Mutsaersstichting zorgden voor overheerlijke hapjes en fraaie (moderne) dans- en zangoptredens. ‘Top geregeld’, was de reactie van één van de deelnemers daarop. “Daar sluiten we ons graag bij aan vanuit IKS Midden-Limburg”, aldus regioconsulent Pauline Schrooten.

“We kijken terug op een geslaagde netwerkbijeenkomst IKS Midden-Limburg eind november bij KEC De Donderberg. Een bijeenkomst die we volgend jaar weer een vervolg willen geven.

Meer weten?

De presentaties van de workshops ‘good practices’ voor Sport- en Speldag  met beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en langdurige samenwerking voor mensen met een beperking, zijn beschikbaar. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar paulineschrooten@roermond.nl.