7 november 2019

Boccia teamtoernooi/recreantentoernooi groot succes

Op zondag 3 november organiseerde Boccia Roermond e.o. een boccia wedstrijddag voor Gehandicaptensport Nederland. Daarnaast werd er een teamtoernooi en een recreantentoernooi op deze dag georganiseerd.

Boccia Roermond e.o. is de enige bocciavereniging in de Nederlandse competitie die ook een teamtoernooi organiseert. Dit, om de drempel zo laag mogelijk te houden voor iedereen. Men hoeft immers niet alleen te spelen, maar speelt met minimaal twee anderen. Zo doet ’t Trefke – een team van DC Het Trefpunt – al enkele jaren enthousiast mee aan dit toernooi. Tot vreugde van iedereen, kunnen we wel stellen.

Zoals altijd is de start van het toernooi wat chaotisch; er mochten immers 8 teams en 12 wedstrijdspelers om 9.30u starten op de 11 bocciavelden in de Jo Gerrishal. Maar de sfeer zat er gelijk goed in en de wedstrijden werden allemaal in sportiviteit gespeeld. Rond de middag werden de bekers uitgereikt aan de teams recreanten en een uurtje later aan de teams gevorderden recreanten/Bisfed B spelers, waarbij Roermond 3 de 1e prijs gewonnen heeft. Een mooie prestatie!.

Sowieso gingen alle deelnemers aan het teamtoernooi naar huis met een medaille. ’s Middags startte het recreantentoernooi met 24 recreanten. Ook in deze klasse werden spannende wedstrijden gespeeld. En natuurlijk werden er ook nog heel wat competitiewedstrijden gespeeld, door de 27 deelnemers. Gedurende de dag hebben we nog bezoek gekregen van een vertegenwoordiger van de Dirk Kuyt Foundation, die het toernooi een warm hart toedraagt. Ook de directeur van Gehandicaptensport Nederlands is een kijkje komen nemen. Om 17.00u zat de dag er op.

In totaal zijn er op deze dag 90 wedstrijden gespeeld, naar tevredenheid van alle spelers en officials! Boccia Roermond e.o. is trots op deze succesvolle dag en hoopt deze volgend jaar weer te kunnen organiseren. Meer info over boccia: www.bocciaroermond.nl.