29 juni 2019

In The Spotlight

In de tweede editie van deze nieuwsbrief zetten we Judith's Dance Point  in the spotlight. Deze veelzijdige dansschool is gevestigd in Weert en biedt onder andere rolstoeldansen en dansen voor mensen met een beperking aan.

 

Voor welke doelgroepen hebben jullie aanbod?
Wij hebben drie groepen: rolstoeldansen, streetdance special en de dansgroep op maandagavond. Bij de rolstoeldansers bestaat een paar uit een rolstoeldanser en een valide danser. Samen dansen ze alle ballroom en latin dansen. De streetdance special is een groep kinderen/volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De dansgroep op maandagavond is een groep dansers met een verstandelijke of lichamelijke beperking die heel diverse dansen beoefenen.

Wat geeft jullie de meeste voldoening?
Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van muziek en dans. Het maakt niet uit wat je kan of niet, wij gaan altijd uit van het kunnen van onze dansers. Belangrijk is daarbij enthousiasme, gezelligheid en blijheid. Of iemand nu helemaal mee kan dansen of geniet van erbij staan en meezingen, alles is goed. We proberen het beste uit onze dansers te halen. Het mooistie is vooral het pure plezier en de dankbaarheid van deze mensen. Prachtig!

Wat maakt jullie uniek?
De veelzijdigheid van ons programma en het enthousiasme. Ook zijn we ontzettend trots en blij zoveel vrijwilligers te hebben die ons elke week helpen dansen.

Wat vinden jullie het leukste om te organiseren?
Afdansen is bij ons een hoogtepunt. Twee keer per jaar komt er een jury en danst iedereen af, ze krijgen dan een diploma met punten erop. De cursussen rolstoeldansen en streetdance special dansen af tegelijk met alle andere stijldans en streetdance groepen. We vinden het namelijk belangrijk dat ook deze mensen gewoon mee kunnen doen met alle activiteiten. Onze maandagavond groep danst af tijdens de laatste les van het jaar. Doordat er veel cursisten uit woon- en zorggroepen met hun begeleiders komen, kunnen ze altijd moeilijk op een andere dag. Bovendien is het gewone afdansen te druk en te veel prikkelend voor veel van deze mensen, dus daarom houden we het hier kleiner.

Hoe houden jullie jullie kennis op peil?
We zijn als dansschool aangesloten bij de SDN (Stichting Danssport op Maat) en SRN (Stichting Rolstoeldansen Nederland. We gaan regelmatig naar studiedagen om met onze collega’s te praten, ideeën uit te wisselen en nieuwe ideeën op te doen.

Wil je meer weten over deze dansschool? Neem dan een kijkje op hun website https://www.danseninweert.nl