NIEUWS

12 November 2019
Aanmelden Netwerkavond

Op dinsdag 26 november ben je van harte welkom op onze jaarlijkse netwerkavond!

Als je denkt dat je deze avond alleen hoeft te zitten en luisteren, heb je het mis! We gaan met elkaar in gesprek, ontmoeten bijzondere mensen en netwerken we op een toffe manier.

LEES MEER...
7 November 2019
Boccia teamtoernooi/recreantentoernooi groot succes

Op zondag 3 november organiseerde Boccia Roermond e.o. een boccia wedstrijddag voor Gehandicaptensport Nederland. Daarnaast werd er een teamtoernooi en een recreantentoernooi op deze dag georganiseerd.

Boccia Roermond e.o. is de enige bocciavereniging in de Nederlandse competitie die ook een teamtoernooi organiseert. Dit, om de drempel zo laag mogelijk te houden voor iedereen. Men hoeft immers niet alleen te spelen, maar speelt met minimaal twee anderen. Zo doet ’t Trefke – een team van DC Het Trefpunt – al enkele jaren enthousiast mee aan dit toernooi. Tot vreugde van iedereen, kunnen we wel stellen.

LEES MEER...
9 October 2019
Nieuwsbrief oktober

De nieuwsbrief van augstus is verzonden! Met dit keer onder andere:
- In the spotlight!
- 26 november Netwerkavond IKS
- 12e G-Darts in Leudal
- Terugblik Limburg Hoort Zo
- Terugblik Sport- en Speldag Roermond

LEES MEER...
7 October 2019
Geslaagde Sport- en Speldag Roermond

Afgelopen zaterdag was de 5de Sport- en Speldag in Roermond. Bijna 200 sportievelingen namen deel aan diverse activiteiten. Zo werden er bij het korfbal fanatieke partijtjes gespeeld, bij het darten hoorde je steeds ‘180!’ en bij Bijzonder in Beweging werd enthousiast meegedaan met goalsha en badminton. Ook bij boccia werd geconcentreerd gespeeld, de roos werd regelmatig geraakt bij het handboogschieten en nog veel meer.

Daarnaast was er de mogelijkheid om een ritje te maken met een motor, te knutselen, om push-ups te doen met mariniers, een brandweerwagen te bekijken of je te laten schminken. De dag werd muzikaal afgesloten met optredens van Miesjke en Jimmyke.

LEES MEER...
3 October 2019
In the spotlight (5)

In deze vijfde editie zetten we Loenta in the spotlight. Deze organisatie biedt onder andere yoga voor mensen met een beperking aan en is gevestigd in de gemeente Nederweert.

LEES MEER...
25 September 2019
Save the date: 26 november Netwerkavond

Na succesvolle eerdere edities organiseert Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg ook dit najaar weer de jaarlijkse Netwerkavond. Noteer daarom alvast in uw agenda:

 -      Netwerkavond Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg
-       Dinsdagavond 26 november 2019
-       Locatie: Daelzicht, de Speelman, Rector Driessenstraat 2 in Heel
-       Aanvang: vanaf 17.30 uur
-       Deelname is gratis

Deze avond staat in het teken van ontmoeting, inspiratie en kennisdeling. Sportverenigingen, sportaanbieders, zorginstellingen, speciaal onderwijs, gemeenten en andere betrokken organisaties in Midden-Limburg zijn van harte uitgenodigd.

 

LEES MEER...
11 September 2019
Nieuwsbrief september

De nieuwsbrief van augstus is verzonden! Met dit keer onder andere:
- In the spotlight!
- De Special Sportmix gaat van start!
-  G-darttoernooi in Heel
- Bocciatoernooi in Roermond
- Fitness bij SportivaLife

Klik hier om de niewsbrief te lezen.

9 September 2019
In the Spotlight (4)

In deze vierde editie zetten we Corefit Actiever Gezond in the spotlight. Deze organisatie is gevestigd in de gemeente Roerdalen.

LEES MEER...
4 September 2019
Special Sportmix Nederweert gaat weer starten

Eind september start weer de Special Sportmix in Nederweert en de eerste activiteit is helemaal gratis!

LEES MEER...
22 August 2019
Kennismaking SportivaLife Nederweert

SportivaLife Nederweert biedt tijdens de maand september iedere donderdagavond een open les fitness aan van 19.00 tot 20.00 uur. Deze les staat onder deskundige begeleiding van een trainer en is toegankelijk voor iedereen met een beperking. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

LEES MEER...
19 August 2019
Fitness Baexem

PSW Vrije tijd verzorgt al enkele jaren een fitness-activiteit in Baexem. Kenmerken: kleine groep, eigen instructeur, ondersteuning van vrijwilligers. Op de donderdagavond hebben ze nog plekjes vrij.

LEES MEER...
15 August 2019
Nieuwsbrief augustus

De nieuwsbrief van augstus is verzonden! Met dit keer onder andere:
- Verkiezing Uniek Sporttalent
- In the spotlight!
- De Sport- en Speldag in Roermond
- Happy Fit Special

LEES MEER...
12 August 2019
Uniek Sporttalent van het jaar

Ken jij iemand die een sportieve prestatie heeft neergezet of een bijzondere ontwikkeling heeft doorgemaakt? Iemand waarbij zijn talent echt een keer onderstreept mag worden?! Meld diegene dan aan vóór 16 september en zet een streep door beperking en onderstreep talent!

LEES MEER...
5 August 2019
In The Spotlight (3)

In deze derde editie zetten we Handboogschietvereniging The Archery Club in the spotlight. Deze veelzijdige vereniging is opgericht in 2014 en gevestigd in Roerdalen en Roermond.

LEES MEER...
15 July 2019
Happy Fit Special gaat starten!

In Roerdalen gaat Happy Fit Special van start: iedere maand (m.u.v. december) is er een sportmiddag in samenwerking met een vereniging! Iedereen met een beperking is van harte welkom.

LEES MEER...
1 July 2019
Geslaagde 1ste Sport- en Speldag Weert

De verenigingen van de Open Club Weert Noord Verenigd kijken terug op een geslaagde (en warme) 1ste Sport- en Speldag in Weert!

LEES MEER...
29 June 2019
In The Spotlight

In de tweede editie van deze nieuwsbrief zetten we Judith's Dance Point  in the spotlight. Deze veelzijdige dansschool is gevestigd in Weert en biedt onder andere rolstoeldansen en dansen voor mensen met een beperking aan.

LEES MEER...
26 June 2019
Sportimpuls judo Midden-Limburg

De afgelopen periode hebben we judo aangeboden aan leerlingen van het VSO in Midden-Limburg. Lees hier meer over dit geslaagde project!

LEES MEER...
6 June 2019
VVV-Venlo zoekt voetbaltoppers!

Heb jij er altijd al van gedroomd om te voetballen tegen clubs als Ajax, ADO Den Haag en FC Groningen? Dan is dit jouw kans! VVV-Venlo is op zoek naar talentvolle G-voetballers in de leeftijd van 10 - 18 jaar die VVV-Venlo willen vertegenwoordigen in de Bijzondere Eredivisie.

LEES MEER...
29 May 2019
In The Spotlight!

In de eerste editie van deze nieuwe rubriek ‘In The Spotlight!’ sporter Jesse Schijns! Jesse is 9 jaar en sport iedere dinsdagmiddag bij Club Special. Daarnaast doet hij ook nog zwemmen op de woensdag. Hij sport gemiddeld 2 a 3 keer per week.

LEES MEER...
28 May 2019
Speurneuzen!

De speurneuzen zijn een groep van 18 tot 80 jaar met een verstandelijke beperking die op de 2e zaterdag van de maand onder deskundige begeleiding wandelen in de bossen bij Heythuysen.

LEES MEER...
24 May 2019
Declareren Vervoersregeling Gehandicapten Sporters 2018

Het is weer mogelijk om de declaratie voor de Vervoersregeling Gehandicapte Sporters in te dienden. 

LEES MEER...
25 April 2019
G-Voetbal FC Oda

Vind jij voetballen ook zo leuk? 
Kom een keer meetrainen bij FC Oda!

LEES MEER...
25 April 2019
Beweegprogramma XBAZE verbetert motoriek kinderen

Op 12 december 2018 is XBAZE in samenwerking met oefentherapeute Anouk Van de Schoor, van Alles Kids Kindertherapie, gestart met een beweegprogramma voor kinderen met een lichamelijke beperking in de leeftijdscategorie 5-12 jaar. 

LEES MEER...
18 April 2019
Bijzonder in Beweging

Basissport Limburg gaat verder onder de naam Stichting Bijzonder in Beweging! Alle activiteiten blijven hetzelfde.

LEES MEER...
17 April 2019
Zwemsportdag 2019!

Zaterdag 13 april was het weer zover: de Zwemsportdag! Ruim 320 sporters kwamen naar Zwembad De IJzeren Man in Weert om er een memorabele middag van te maken.

Tussen 12 en 13 uur kwamen de sporters binnendruppelen en 13.15 uur gaf wethouder Geelen van de Gemeente Weert het figuurlijke startschot voor de Zwemsportdag 2019.

LEES MEER...
2 April 2019
Geslaagde bowlingmiddag in Nederweert

Zondag 17 maart organiseerde Stichting Limburg Hoort Zo i.s.m. IKS ML een bowlingmiddag voor doven en slechthorenden. Het evenement was binnen enkele dagen al uitverkocht, dus het beloofde een gezellige middag te worden.

LEES MEER...
27 March 2019
Latasteschool oefent met bootcamp voor Limburg Light Run

Op vrijdag 12 april staat de Limburg Light Run weer op het programma! Ook de Latasteschool uit Horn behoort dit jaar tot de deelnemers en heeft zich afgelopen donderdag optimaal voorbereid.  

LEES MEER...
26 March 2019
SV Heythuysen zoekt trainer/begeleider voor het G3 team

Het G-Voetbal van SV Heythuysen bestaat inmiddels uit 1 jeugd team en 3 senioren teams. Voor het G3 team zijn ze daarom op zoek naar een nieuwe trainer/begeleider.

LEES MEER...
21 February 2019
Zeilen voor mensen met een beperking

De Thorner Zeilclub is een verbintenis aangegaan met Sailability in Nederland, een internationale organisatie die het zeilen voor gehandicapten mogelijk maakt. 

LEES MEER...
18 February 2019
'In je eentje kun je niet voetballen'

Bij SV Heythuysen hebben ze al 25 jaar ervaring met gehandicapten voetbal. Het begon ooit met een klein team, maar is ondertussen uitgegroeid tot twee senioren teams en één jeugdteam. 

LEES MEER...
5 February 2019
Toppers gezocht!

Welke sporter met een beperking wil jij graag in het zonnetje zetten? We gaan nog niet verklappen wat we precies gaan doen, maar welke kanjer nomineer jij? Wie is altijd op de training? Wie zet zich altijd kei hard in?

 

LEES MEER...
4 February 2019
Bowlingmiddag voor doven en slechthorenden

Word jij de nieuwe strike-koning(in)? Kijk hier voor meer informatie over deze aankomende activiteit!

http://www.ikkansporten.nl/activiteiten/bowlingmiddag-voor-doven-en-slechthorenden

2 February 2019
Met handbal maak je vrienden!

Handbal Extra een teamsport
Dat handbal leuk is weten we allemaal, maar het is ook bijzonder geschikt voor mensen met een (lichte)verstandelijke beperking die graag in teamverband willen sporten!
Handbal Vereniging LimMid is op zoek naar nieuwe spelers! 

LEES MEER...
28 January 2019
Succesvolle editie van de Annendaalloop

Hoeveel??? Ja je leest het goed er hebben 36 deelnemers meegedaan aan de Annendaalloop.

LEES MEER...
9 January 2019
Yoga gaat starten in Roermond!

LinZZ in Roermond gaat starten met yoga voor mensen met een verstandelijke beperking.

LEES MEER...
13 December 2018
1ste nieuwsbrief is verzonden!

Trots kunnen we melden dat onze eerste digitale nieuwsbrief is verstuurd! Wil jij hem ook ontvangen? Stuur dan een berichtje!

LEES MEER...
11 December 2018
Geslaagde netwerkbijeenkomst IKS Midden-Limburg

‘Interessante nieuwe contacten, ‘bekende gezichten’, geanimeerde gesprekken, ‘nieuwe inzichten zoals ‘de rol van ouders die je echt nodig hebt in stimulering (los van de doelgroep)’ en ‘ook commerciële sport- en beweegaanbieders kunnen partijen zijn in het geheel van sportaanbod’, ‘eens kijken wat ik (sportaanbieder) hierin volgend jaar kan betekenen’, ‘inspirerende en leerzame workshops’ en ‘een mooi initiatief om alle betrokkenen rondom aangepast sporten bij elkaar te brengen’.

LEES MEER...
10 December 2018
Provincie Limburg op weg naar sportakkoord inclusief sporten en bewegen!

Met Noord-Limburg als voorbeeld ging de provincie Limburg twee jaar geleden aan de slag om sporten en bewegen voor mensen met een beperking toegankelijker te maken. Een provinciaal sportakkoord is inmiddels op handen. Daarmee is Limburg de eerste provincie in Nederland waar inclusief sporten in samenwerking met de provincie wordt geregeld.

LEES MEER...
2 November 2018
Special Gym

Sporten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of motorische achterstand is mogelijk bij S.V. Atalanta Maasbracht!

LEES MEER...
2 November 2018
Kanjers Gezocht!

Voor groepslessen ter verbetering van conditie spierkracht, balans en plezier in bewegen.

LEES MEER...