04-10-2021

Webinar autisme

Tijdstip aanvang: 19:00 uur
Tijdstip einde: 20:30 uur

Iedereen Kan Sporten (IKS) Westelijke-Mijnstreek, IKS Parkstad en IKS Midden-Limburg organiseren een webinar op maandag 4 oktober met Autisme als thema. Het webinar vindt online plaats van 19:00 – 20:30 uur.

Onze gastspreker is Diana Nelissen. Aan de hand van de methode Brain Blocks zal zij op een praktische en beeldende methode uitleggen hoe het brein van iemand met autisme werkt. Het webinar geeft je aanknopingspunten om over autisme en de gevolgen daarvan in het dagelijkse leven in gesprek te raken. Tevens zorgt dit webinar ervoor dat je mensen met autisme beter begrijpt en het leert je om hier (anders) mee om te gaan.

Specifiek is Brain Blocks een ‘toolbox’ om met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme (en met mensen in hun omgeving) te kunnen praten over autisme. Brain Blocks kan ingezet worden bij kinderen, ouders, maar is ook geschikt voor begeleiders/trainers. 

Verder zal het webinar aangevuld worden met communicatietips voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), niet aangeboren hersenletsel (NAH) en autismespectrumstoornis (ASS).

Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om vragen te stellen en/of knelpunten te bespreken. Deze waardevolle avond is interessant voor iedereen die met mensen met autisme werkt of hier mee te maken heeft. Iedereen is welkom, dus stuur deze uitnodiging gerust door naar mensen voor wie dit interessant is.

Het webinar is helemaal gratis! Aanmelden kan tot en met 4 oktober 16:00 uur. Klik hier om je aan te melden.

https://www.dehaamen.nl/activiteiten/webinar-autisme-04-10-2021/